Perhepsykoterapia

(KELA, HUS Palse)

Perhe ja riittävän hyvä vanhemmuus ovat lapsen koti.

Perheterapia on tavoitteellista kuntoutusta. Hoitomuotona se sopii monenlaisille perhemuodoille. Haasteena voivat olla lasten/yhden lapsen oireilun hoito, jo aikuistuneiden lasten sekä vanhempien haitallisesti toistuvien vuorovaikutusmallien, rikkoutuneiden kiintymyssuhteiden, katkosten sekä ylisukupolvisten tunnetaakkojen käsittely.

Perheterapiassa työskennellään jokaisen perheenjäsenen kasvutarpeet huomioiden arvostavasti, kuunnellen ja yhteyttä rakentaen kaikessa rauhassa. Vakauttava perheterapia on ennen kaikkea turvallisen tunneyhteyden palauttamista, omien ja yhteisten säätelytaitojen harjoittamista sekä sitä kautta toimivien vuorovaikutus - ja kommunikoititaitojen resurssoimista. Opetellaan katsomaan uudella tavalla.

Vanhemmuuden terapiassa vanhempi/vanhemmat työskentelevät vanhemmuuden kipeiden puolien kanssa kohti sisäistettyä ja kokemuksellista ymmärrystä siitä, että lapsen oireiden ja toiminnan taustalta olisi mahdollista löytää lapsen halu toimia hyvin. Vanhemmuuden tehtävänä on tarjota siihen tunnetasolla mahdollisuus ja tila. Vanhemmuuden terapiassa tutkitaan vanhemman/vanhempien omien mahdollisten traumakokemusten osuutta tässä ja nyt.

Lue lisää:

Kela / Kuntoutusterapia
Kela / Vaativa lääkinnällinen kuntoutus

Lasten, aikuisten ja perheiden hyvinvoinnin edistäminen ohjaa työtäni. Aito kohtaaminen, kunnioitus, läsnäolo, luottamus ja yhteistyö ovat minulle tärkeitä asioita; iloa ja leikkisyyttä unohtamatta.